Fujitsu a adus la targul de tehnologie IFA Berlin doua noi Ultrabookuri din gama LIFEBOOK U, intre care un nou Ultrabook cu ecran tactil, cu a patra generatie a gamei de procesoare Intel® Core™. 

Ambele modele noi din seria Lifebook U au functii standard cum ar fi bateria ce permite utilizarea dispozitivului pe parcursul intregii zile si conectivitatea instanta, sau sistemul Preboot Execution Environment (PXE) pentru managementul de la distanta.

Fujitsu Lifebook U574 (foto sus) este primul Ultrabook cu ecran touch al Fujitsu. Gadgetul are un ecran de 13,3” antireflex. Noul produs cantareste doar 1,6 kg, iar grosimea este de 19 mm. Functiile standard includ 3G/UMTS integrat pentru conectivitate in orice locatie, compatibilitate de bootare PXE, pentru bootare de la distanta si functia optionala TPM sau Advanced Theft Protection pentru securitate avansata. 

Celalalt model, Lifebook U554 (foto jos), cantareste 1,5 kg si are 18 mm grosime. Gadgetul are tot un ecran de 13,3” antireflex, si vine cu 3G/UMTS, capabilitate de bootare PXE si, optional, TPM plus Advanced Theft Protection.

Ambele produse vin cu functii de securitate Fujitsu Advanced Theft Protection (ATP), care le permit dispozitivelor pierdute sau furate sa fie dezactivate de la distanta si sa le fie sterse toate datele. O functie optionala, Trusted Platform Module (TPM), cripteaza datele si le securizeaza in cazul unui furt.

Lifebook U554 este deja disponibil, iar Lifebook U574 va fi disponibil de la finalul lunii octombrie prin reteaua de parteneri Fujitsu.