UPC a lansat o oferta de conexiune la Internet cu viteze de pana la 200 Mbps, cel mai rapid din Romania. Intr-o prima etapa, abonamentul Internet Fiber Power 200 Mbps va fi disponibil in Bucuresti si in alte 8 orase din tara: Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Sibiu, care acopera peste 60% din zona in care UPC ofera servicii de Internet.

Anuntul UPC vine chiar inaintea targului de tehnologie IFA Berlin, eveniment care prezinta cele mai noi produse si servicii din domeniu, si se inscrie in directia pe care compania si-a asumat-o, aceea de a aduce in Romania tehnologii de ultima ora si de a le face accesibile publicului larg.

Descarci un DVD de pe net in 3 minute si 20 de secunde

Viteza de 200 Mbps iti permite sa downloadezi echivalentul unui DVD in 3 minute si 20 de secunde. Romanii sunt, de altfel, extrem de activi si de pretentiosi cand vine vorba de abonamentul la Internet. Consumam, in medie, 18,6 ore pe web in fiecare saptamana, lucru care ne claseaza pe locul 2 la nivelul continentului, potrivit celui mai recent raport prezentat de Comisia Europeana.

Apoi, cei care navigheaza pe Internet, o fac la conexiuni foarte mari. UPC spune ca, in scurt timp, vitezele de 100 Mbps vor deveni un standard in domeniu. In prezent, UPC Romania ofera viteze de peste 100 Mbps in 90% din reteaua nationala.

UPC a testat, in tara noastra, Internet la viteza de 1Gbps

UPC a testat, in premiera pentru Romania, viteza de Internet broadband de 1Gbps pentru clientii rezidentiali. „Generatia noua de modemuri poate merge pana la 1 Gb. Vorbim despre modemuri de productie, care se instaleaza deja pe alte piete. Suntem pregatiti pentru 1 Gb”, a explicat Catalin Buliga, Chief Tehnical Officer (CTO) al UPC Romania.

Baza de clienti UPC care beneficiaza de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a crescut cu 230% in perioada iulie 2012 - iulie 2013, numarul acestor clienti ajungand sa reprezinte peste un sfert din totalul utilizatorilor de Internet ai companiei. La inceputul lunii iulie, UPC avea 340.000 de abonati la Internet.

Serviciile de Internet prin cablu ofera, in medie, 91,4% din viteza de download contractata de client, peste media europeana de 74%. De asemenea, UPC va asigura un timp maxim de instalare de 3 zile a serviciilor digitale, inclusiv a Internetului de mare viteza – perioada garantata prin contract – cat si disponibilitatea imediata a oricarui tip de echipament tehnic necesar instalarii.

Prezenta pe piata romaneasca din 1992, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din Romania, furnizand servicii de televiziune prin cablu si prin satelit, internet de mare viteza si telefonie fixa digitala. Operatorul numara 1,1 milioane de clienti in aproximativ 200 de orase.