UPDATE: Video Hands-on Samsung Galaxy Gear, facut de George Buhnici. Cat de bun este ceasul inteligent

Samsung Galaxy Gear, prezentat la targul IFA de la Berlin, intra in clubul de lux al ceasurilor inteligente, insa reuseste sa faca mult mai mult decat ele. De tinut minte este faptul ca Galaxy Gear nu poate sa tina locul unui telefon. El doar comunica cu acesta prin Bluetooth. Va putea fi folosit cu noul Galaxy Note 3, lansat tot la IFA Berlin.

Noul gadget anuntat de compania din Coreea de Sud iti afiseaza notificarile, controleaza muzica si are o multime de moduri interesante de afisare a orei. Dar acestea sunt lucruri obisnuite. Samsung Galaxy Gear impresioneaza prin faptul ca are o camera de 1,9 MP, un difuzor si doua microfoane, astfel ca vei putea sa faci poze si sa filmezi la 720p.

Gadgetul are o carcasa metalica, un ecran Super AMOLED de 1,63 inch la rezolutia 320x320p si un procesor single-core Exynos la 800MHz. Samasung Galaxy Gear va fi disponibil in doua variante, cu memorie interna de 32GB sau 64GB, dar exsita si un slot pentru card microSD. Cei de la Samsung spun ca vom putea alege dintr-o multitudine de curele de diferite culori. 

Pe partea de software, ceasul inteligent Samsung Galaxy Gear se lauda cu o multime de aplicatii, inclusiv un pedometru si o optiune pentru gasirea telefonului. Cei de la Samsung spun ca sunt peste 70 de aplicatii compatibile din care utilizatorii pot sa aleaga, intre care Evernote, Pocket sau Runtastic Pro. 

Galaxy Gear va fi pe piata incepand din 25 septembrie in 140 de tari din lume si se va putea imperechea cu Galaxy Note 3 si Galaxy Note 10.1 editia 2014, gadgeturi proaspat lansate. Compania lucreaza deja la update-uri de soft pentru Galaxy S4, Galaxy S III si Galaxy Note 2, pentru ca dispozitivul sa poata functiona si impreuna cu ele.

Foto: Samsung, George Buhnici