Imbinand un design revolutionar cu puterea unui notebook si functionalitatea unei tablete, Samsung ATIV Smart PC de 11,6 inch si ATIV Smart PC Pro reprezinta noua generatie de dispozitive inteligente ale companiei. Fiecare dintre ele ofera performanta remarcabila, datorita functionalitatii Windows 8, precum si compatibilitate completa cu Windows 7. Modelele dispun de un sistem de andocare cu tastatura inclusa, ce le permite utilizatorilor sa opteze cu usurinta intre forma de notebook si cea de tableta, pentru mobilitate si productivitate maxime.

Ecranul avansat cu suport multi-touch pentru 10 degete reprezinta un salt tehnologic in materie de interactivitate, depasind capabilitatile functiei traditionale pentru 2 degete. Sensibilitatea crescuta permite utilizatorilor sa alature cu rapiditate doua degete pentru a mari imaginea (pinch-to-zoom), pentru a o roti si pentru a naviga cu usurinta prin pagini, bucurandu-se pe deplin de capabilitatile celor mai recente aplicatii de divertisment.

Pe langa intrarile obisnuite, ATIV Smart PC si ATIV Smart PC Pro sunt dotate cu S Pen, ce permite utilizatorilor sa scrie sau sa schiteze oriunde s-ar afla, pentru un maxim de productivitate. La fel ca un instrument de scris obisnuit, stiloul digital Wacom vine in intampinarea rigurozitatilor designerilor profesionisti, cu ajutorul celor 1024 de niveluri de sensibilitate la presiune. Aplicatia preinstalata S Note insoteste S Pen, pentru o utilizare simpla si intuitiva a acestuia.

In timp ce S Camera exploateaza din plin performanta camerei frontale si a celei posterioare, S-Player ofera o redare impecabila a imaginilor si videoclipurilor in orice format. Continutul este afisat cu ajutorul display-ului Full HD LCD de 11,6 inci, echipat cu tehnologia Samsung SuperBright, ce are drept rezultat cele mai vii culori si o luminozitate de 400nit.

Stilate si ultra portabile, ATIV Smart PC si ATIV Smart PC Pro au o grosime de numai 9,9 mm, respectiv 11,9 mm, oferind in acelasi timp o performanta fara compromisuri. Procesorul puternic Intel Core i5 cu care este echipat ATIV Smart PC Pro este ideal pentru continutul multimedia, in timp ce noua generatie a procesorului Intel Atom de pe ATIV Smart PC este perfect pentru sarcinile zilnice.

Cele doua dispozitive includ USB 2.0 (Smart PC), USB 3.0 (Smart PC Pro), mHDMI, miniSD si doua porturi aditionale USB 2.0 integrate in tastatura. in plus, ATIV Smart PC ofera o durata de utilizare a bateriei de pana la 13,5 ore, in timp ce ATIV Smart PC Pro, una de 8 ore.

ATIV Smart PC si ATIV Smart PC Pro vor fi prezentate la IFA 2012. Evenimentul va avea loc de pe 31 august pana pe 5 septembrie  la Berlin. Alte stiri si noutati despre IFA 2012 pe www.YODA.ro.

Sursa: Samsung