Tehnologia de ultima ora face casa buna cu viteza, iar vanzarile anuale din domeniu ajung la cateva milioane de euro, numai in Romania. 

Iata ce-si doresc, in acest moment, motociclistii.

Casca de protectie are de-acum bluetooth. Se conecteaza in cateva secunde la telefon, iar motociclistul nu mai trebuie sa traga pe dreapta pentru convorbire. Asta inseamna insa un pret piperat platit pe casca - 1000 de euro - ca sa nu mai vorbim ca trebuie incarcata in fiecare seara, ca telefonul.

Casca prevazuta cu oglinda retrovizoare este si ea la moda, desi pretul ei sare de 500 de Euro. Motociclistul vede, deasupra vizorului, tot ce se intampla in spatele lui, exact ca intr-o masina.

Daca vreti un jurnal video cu toate calatoriile, iata si ochelarii care inregistreaza tot ce vad in fata. Au camera HD intre lentile. Si daca vreti mai multe informatii de pe drum, acesti ochelari de protectie, ganditi initial pentru ski, pot fi folositi fara probleme si pe motocicleta. Proiecteaza in timp real pe lentila, viteza cu care mergeti si temperatura.

Iar pentru motociclistii care vor de fiecare data un traseu nou plin de aventuri, iata aplicatia care le spune unde gasesc cele mai bune drumuri pentru motocicleta.

Alarma si GPS-ul sunt deja banalitati printre pasionatii de motoare, mai ramane insa de gasit solutia de vreme urata.

Inamicul de traditie al celor care merg pe doua roti este intotdeauna vremea rea. Daca n-ai echipamentul potrivit ai putea experimenta cu umbrela pentru furtuna. Rezista pana la 100km/h. Am descoperit insa ca mi-ar mai trebui o mana ca s-o pot folosi in siguranta.