Samsung vine cu o propunere care, teoretic, sparge bariera notebook-ului asa cum il stiam pana acum. Compania lanseaza la Las Vegas, la targul de unde George Buhnici ne tine la curent cu ce se intampla la Stirile ProTV, pe it.stirileprotv.ro si pe yoda.ro, notebook-ul Seria 5 Ultra.

Cei de la Samsung spun ca ultraboook-ul este usor de manevrat, fiind foarte subtire, si raspunde in acelasi timp cerintelor de baza ale utilizatorului. E vorba, in primul rand, despre capacitatea de stocare. Noul notebook Ultra 5 este disponibil in formate de 13” si de 14”, are procesor Core™ i5-2467M si memoriei RAM de pana la 8GB. De mentionat sunt sistemul ExpressCache™ de la Diskeeper si placa de bază AMD Radeon™ HD despre care cei de la Samsung spun ca asigura o manevrabilitate intr-adevar ULTRA. Asta inseaman ca noul ultrabook este capabil sa se redeschida in doar 2 secunde si sa se inchida in 20 de secunde, iar navigarea pe web este de doua ori mai rapida decat in cazul vechilor notebook-uri.

E bine de stiut si ca Seria 5 ULTRA 14” ofera spatiu de stocare de pana la 1 TB. Cat tine bateria la un astfel de ultrabook Seria 5? Cu o singura incarcare, are o rata de viata de 6,4 ore, dar Samsung ne anunta ca a implementat o noua tehnologie ce impiedica uzarea bateriei. Ceea ce inseamna ca se pastreaza 80% din capacitatea originala a celulelor bateriei pe durata unui ciclu de viata de până la 1.500 de incarcari in trei ani.

Ultrabook-ul are o grosime intre 14 si 17,6 mm si cantareste aproape 1,40 kg. Vorbim despre modelul 13” care este echipat, totodata, cu port full HDMI alaturi de unul USB 3.0, doua USB 2.0, 4-in-1 multi SD card slot, retea Ethernet si webcam.

In privinta modelului 14”, Ultrabook-ul din Seria 5 propus de Samsung, are procesor Intel® Core™ i5, memorie RAM de pana la 8GB si un iSSD de 16GB cu sistem ExpressCache™. Oarecum surprinzator are si disc optic integrat. Modelul de 14” e putin mai lat decat varianta de 13” si putin mai greu. Are grosimea de 20,9mm si o greutate de 1,84kg.

Ambele modele sunt echipate cu tehnologie LCD cu ecran de 300nit HD LED SuperBright. Nu mai vorbim despre ecran anti-reflexie. Pentru toate ofertele de la CES 2012, fii pe faza la Stirile Protv, pe stirileprotv.ro si pe yoda.ro. George Buhnici si I like IT se afla la cel mai tare targ de tehnologie din lume, in Las Vegas, si inainte sa revina in tara, cel mai probabil dintr-un OZN, ne da toate informatiile direct din viitor.