Inginerul James Whittaker, fost angajat al Google, in prezent angajat al Microsoft, a facut pe blogul companiei la care lucreaza acum niste afirmatii nimicitoare despre fostul angajator. Potrivit lui, decizia de a concentra totul pe GOOGLE PLUS a distrus compania.

“Ultimele trei luni in care am lucrat pentru Google au fost un vartej al disperarii”, a spus Whittaker, care a condus echipa de ingineri pentru reteaua de socializare Google+.

“Google-ul de care eram pasionat era o companie de tehnologie, care isi incuraja angajatii sa vina cu inovatii. Google-ul de la care am plecat este o companie de publicitate cu un singur obiectiv”, a mai spus Whittaker. El s-a alaturat echipei de la Google in 2009, a demisionat luna trecuta si a despartit evolutia corporatiei in doua ere: “inainte de Google+" si “dupa Google+”.

“Dupa” a fost groaznic, in opinia lui. Google a oferit candva inginerilor sai timp si resurse pentru a deveni creativi si au ajuns sa faca Chrome si Gmail. Insa Google a vrut sa concureze cu Facebook. Asta s-a transformat in prioritatea numarul 1 a companiei. Astfel, orice nu sustinea Google+ era vazut ca o distragere de la bunul mers al companiei, iar “socializare” a devenit cuvantul de ordine in companie.

Asta a fost o capcana, spune fostul angajat, cu rezultate dezastruoase. James Whittaker nu este primul fost angajat Google care isi exprima acest punct de vedere critic. Insa este primul care o spune pe blogul oficial Microsoft. Purtatorii de cuvant ai celor doua companii nu au comentat punctual de vedere.

Sursa: StirilePROTV