Pe ei au pus ochii producatorii de aparate foto, care le ofera cursuri si burse pentru a-i motiva sa continue si sa starneasca un nou val de tineri fotografi. Aparatul foto. Nu e o gluma. Poate va surprinde sa aflati ca, la fel ca Facebook-ul, spre exemplu, a inceput sa formeze comunitati.

Vedem tineri care sunt interesati din ce in ce mai mult de cursuri de fotografie, sau amatori care lasa timiditatea de-o parte si isi incearca norocul la concursuri de talie mondiala. Marii producatori de aparate foto au prins rapid ideea si formeaza, pe gratis, fotografi profesionisti in intreaga lume, chiar si in Romania. Liceul Ioan Neculce. Aici gasim primul centru de educatie vizuala din tara.

Pare o denumire pompoasa, dar, de fapt, vorbim de cursuri de fotografie si de arta vizuala pentru liceeni. Nikon pune la bataie aparate performante, usor de manevrat, iar doi profesori predau. Nici Sony nu se lasa mai prejos. In fiecare an organizeaza, in toata lumea, concursuri de fotografie la care se poate inscrie orice amator.

Anul acesta, din 112.000 de fotografi din toate colturile lumii, 1400 fiind romani, pe lista finalistilor o gasim pe Felicia, o tanara de 17 ani din Craiova.