Pana sa ajungeti victima, nu uitati de aplicatii care va pot proteja datele. In plus, cu un singur click va puteti bloca celularul de la distanta ori puteti sa stergeti toate informatiile din memoria lui.

Plaja este locul in care hotii se pot hrani cel mai usor, pentru ca nu sunt vestiare cu lacat si fiecare isi protejeaza telefonul sau tableta cum poate. La fel se poate intampla si in restaurante sau in baruri.

La restaurant, o clipa de neatentie si telefonul poate disparea, iar sansele sa-l gasiti pe hot imediat sunt minime. Dar, pana ca politistii sa recupereze telefonul, proprietarul isi face griji pentru datele si fotografiile sale, asa ca poate sa-l blocheze de la distanta.

Pe iPhone, "Find my iPhone" vine din fabrica. Trebuie doar activat, ca sa vedem apoi de pe calculator unde este smartphone-ul si astfel sa le dam cateva indicii politistilor. In cazuri extreme, putem sa stergem toate datele de pe telefon.

Aplicatia GadgetTrak, poate fi instalata atat pe telefon, cat si pe laptop, si trimite constant informatii de localizare, ba chiar face si poze din cand in cand, ca sa vezi cine e infractorul. Dar, ambele aplicatii sunt dependente de internet. La fel procedeaza si Where's my droid.

In schimb, Bitdefender propune o aplicatie care se foloseste de localizarea prin triangulare si primeste comenzi prin SMS. Adica, poate sa sune de pe noul telefon al hotului, fara ca el sa-si dea seama

Astfel, de pe un alt telefon, al unui prieten, poti, prin sms-uri special documentate sa dai aceleasi comenzi telefonului, incat, daca esti in vacanta si nu ai acces la net, imediat, sa poti rapid sa dai aceste comenzi.

Dar, aceste aplicatii au si o latura mai putin utila. Spre exemplu atunci cand colegii fac o gluma... mai neinspirata la birou. Adica, atunci cand cineva vrea sa ne ascunda telefonul.

Nu uitati ca o alta solutie ar fi o asigurare, care porneste de la cativa euro pe luna.