Pentru nostalgicii care vor sa-si retraiasca insa tineretea, dar si pentru cei care nu le-au prins, la Paris s-a deschis o expozitie despre inceputurile acestor jocuri. Pe langa informatii despre exponate, vizitatorii pot si sa le si testeze.

Cei doi prieteni isi masoara fortele virtuale ca pe vremuri,la un "Street Fighter", iar incantarea lor e evidenta. De altfel, cam aceasta a fost atmosfera in toate salile expozitiei. De la Sega Mega Drive pana la Pac-Man, vizitatorii au facut din nou cunostinta cu jocurile copilariei.

Dincolo de partea practica, expozitia prezinta console de jocuri de prin anii '70 si '80, multe dintre ele provenite chiar din colectiile organizatorilor. Magnavox Odyssey este considerata prima din lume si a aparut in 1972. Avea circuite analogice, ca si televizoarele de pe atunci, dar puteai juca pe ea aproape 30 de joculete. N-a ramas pe piata decat 3 ani, fiind inlocuita cu alte console, din ce in ce mai performate.

"Jocurile video au progresat in 40 de ani mai mult decat alte produse culturale in 500 de ani" a povestit Victor Perez, organizator.

Si, chiar daca nimeni nu e dispus sa renunte la progresele facute intre timp, jocurile de odinioara ii ajuta pe vizitatori sa faca o calatorie in trecut. Curentul nostalgic e atat de puternic, incat mai multi producatori scot pe piata versiuni noi ale jocurilor de altadata. Expozitia este deschisa pana in 7 septembrie.