Amelia Andersdotter este unul dintre cei mai tineri politicieni europeni, membru al Parlamentului European, ales pe listele Partidului Piratilor la alegerile din 2009. Are doar 23 de ani si studia stiintele matematice la Universitatea Lund cand a fost aleasa in Parlamentul European.

Intr-un interviu pentru publicatia interna a Universitatii, ea a declarat ca daca va fi aleasa in PE isi va dona salariul unor ONG-uri si catre Amnesty International. Ea se afla in Bucuresti timp de doua zile, pe 16 si 17 martie, perioada in care va participa la diverse intalniri pe teme legate de tehnologia internetului. Una dintre problemele pe care se axeaza in prezent este cea referitoare la ACTA.

"In Parlamentul European sunt membru al Comitetului pentru industrie si, in aceasta calitate, sa ma ocup de parerile alegatorilor. Partea cea mai deranjanta a acestui acord este ca se incurajeaza o reglementare puternica. Providerii de internet, cei care ofera platforme sociale, sunt preocupati de aceatsa problema, pentru ca daca devin responsabili pentru subiecte prezentate prin retelele lor atunci vor trebui sa limiteze comunicarea utilizatorilor" - a explicat europarlamentarul european in studioul Stirilor Pro Tv.

Ce s-ar putea alege de Internetul pe care il cunoastem noi acum ...peste cateva luni, un an sau doi, daca se aplica ACTA? "Internetul asa cum il cunoastem va ajunge la un final, in cel mai rau caz, pentru ca ceea ce vom putea comunica intre noi va ramane la latitudinea operatorilor comerciali", spune Amelia.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: http://www.cyberstyle.ru