Si ne face o demonstratie George Buhnici, care a plecat iarasi din studio - de aceasta data in Berlin, unde are loc cel mai mare targ de internet si tehnologie, IFA BERLIN 2014.

Evenimentul are loc in perioada 5 - 10 septembrie 2014, iar echipa iLikeIT va fi prezenta acolo pentru a va pune la curent cu ultimele noutati din domeniu. Informatiile le puteti urmari si pe Twitter, cu hashtag-ul #iLikeITIFA.

Si incepem cu cazarea. Uneori parca iti vine sa iei lumea in cap. Dai peste o oferta buna la un bilet de avion si vrei sa pleci intr-un oras interesant, dar ajuns acolo o sa descoperi ca ai nevoie sa mai si dormi, iar pentru cazari bune o sa mergi la particulari. Dar cum ii gasesti pe cei care isi pun casele la dispozitie? Cu Airbnb, o aplicatie geniala cu care poti sa gasesti orice fel de apartament sau garsoniera.

Din luna iulie, roamingul a devenit mai ieftin. Ce putem sa facem cu roamingul acesta? Spre exemplu putem sa facem trasee pe Google Maps si sa vedem informatii in timp real si hai sa experimentam. Puteti alege o solutie de navigare cu masina, dar aveti si un buton pentru transportul in comun, autobuze, metrou, inclusiv rute de mers pe jos. Asa ca, pentru plimbatul prin oras nu va fi nevoie de taxiuri sau de indicatiile berlinezilor care nu prea vorbesc engleza. Un alt avantaj al folosirii Google Maps este ca primiti informatii despre trafic, puteti vedea zonele aglomerate.

Navigarea prin oras iti va fi de folos atunci cand vreti sa ajungeti la un restaurant pe care l-ati cautat peTripAdvisor, o aplicatie folosita de milioane de gurmanzi care lauda, dar mai ales penalizeaza, greselile bucatarilor.

Insa in Berlin, daca nu stiti germana, nu prea stii ce mananci. Asa ca scoti aplicatiaWord Lens Translator. Indreptati telefonul catre meniu si veti afla instant traducerea. Pe ecranul telefonului, cuvintele complicate din germana sunt inlocuite de cuvinte din limba engleza. Aplicatia nu suporta inca romana, dar va aparea in curand. La capitolul muzee si obiective turistice, Berlinul este prietenos. Are propria aplicatieOrasul are o aplicatie de navigatie, poti sa ii zici unde te afli, dupa coordonate GPS, iar aplicatia iti da mai multe rute. Ramane insa problema bateriei telefonului - asa ca nu uitati de harta clasica si de incarcator.