Lider pe piata aparatelor bridge, Fujifilm lanseaza X-Pro 1, un aparat mirroless pentru cei ce-si doreau performante apropiate de cele ale unui DSLR.

Sistemul de obiective interschimbabile si noua generatie de Multi Viewfinder reprezinta pasul facut de Fujifilm catre piata premium a camerelor digitale. Cele 3 obiective FUJINON luminoase cu focala fixa sunt XF18mm F2 R (echivalent 27mm) f/2.0, XF 35mmF1.4 (echivalent 53mm) f/1.4 si XF60mmF2.4 R Macro (echivalent 90mm) f2.4. Inca nu se stie daca obiectivele vor reprezenta un kit si vor fi vandute impreuna sau separat.

Piesele anexe cu care poate fi accesorizat aparatul sunt: grip-ul HG Xpro1 (ce asigura o mai buna si sigura manuire a camerei), blitz-ul cu montura pe patina EF-X20 (cu activare dial: auto si manul) si geanta din piele LC XPro1 (ce protejeaza camera si ofera acces rapid pentru a fotografia).

Imaginile de calitate superioara sunt livrate de senzorul de 16 MP APS-C in care este incorporat un filtru si tehnologie EXR marca Fujifilm.

O caracteristica deosebita a noului aparat X-Pro1 este introducerea in lumea aparatelor digitale a unui aspect rezervat doar modelelor pe film, respectiv capturarea mai multor expuneri prin care se suprapun mai multe imagini. X-Pro 1 poate simula acest lucru prin procesare avansata selectand modul Multi Exposure.

Pe langa aspectul retro, modelul beneficiaza si de o serie de finisaje de clasa: sasiul este din aliaj de alumniu, rotitele pentru viteza obturatorului si a controlului de compensare a expunerii sunt construite din metal solid, parasolarul este usor, din aluminiu (special creat pentru lentilele Fujinon XF), iar exteriorul este din piele.

Aparitia X-Pro 1 la CES 2012 - cel mai mare targ international al consumatorilor de tehnologie - s-a dovedit a fi o alegere inspirata pentru cei de la Fuji, aparatului adjudecandu-i-se premiul pentru cea mai buna camera foto. Fujifilm X-Pro 1 a fost lansat si in Romania de catre magazinul F64, in premiera pentru Europa de Est, chiar cu cateva ore inaintea lansarii oficiale de la Los Angeles.

Camera este disponibila pentru sesiuni de testare si demonstratii, iar pentru achizitie, data vehiculata de reprezentantii magazinului F64 este luna aprilie 2012.

 

YODA pe Facebook! Da LIKE pentru cele mai noi informatii din tehnologie!