Industria jocurilor infloreste, datorita smartphone-urilor si tabletelor care atrag tot mai multi adepti. Si totusi, se vede o amenintare la orizont: jocurile pentru telefoane si tablete cam seamana intre ele, iar gamerii adevaratii s-au plictisit de Cut the Rope sau de Angry Birds. Si aici intra in scena Razer.

Producatorul de periferice a adus la targul de tehnologie CES de la Las Vegas un concept menit sa-i entuziasmeze pe gamerii care sunt mereu pe drum. Tableta se cheama "Project Fiona" si, in ciuda numelui de printesa, ascunde sub carcasa o artilerie grea. Demn de mentionat este procesorul Intel Core i7, datorita caruia gadgtetul ar trebui sa poata rula toate jocurile la moda.

"Combinatia dintre performanta ridicata a hardware-ului de gaming bazat pe Intel si designul inovator al tabletei fac ca Project Fiona sa fie destinata gamerilor care prefera PC-urile. Le va permite acestora sa se joace actualele si viitoarele jocuri high-end pe unul dintre cele mai noi device-uri ale prezentului - o tableta", a spus Brad Graff, Director of Partner Marketing la Intel's Netbook & Tablet Group.

Sa pui pe o tableta un joc care merge pe PC, pare o gluma proasta pentru pasionati. Cei de la Razer s-au prins de asta si au atasat doua controllere fizice. Ei spun ca experienta jocurilor ar trebui sa fie imbunatatita, pentru ca tableta are display multitouch.

Cei de la Razer n-au spus cat anume va costa Project Fiona, lucru care nu e surprinzator pentru ca vorbim deocamdata doar de un concept. Totusi, planurile lor par serioase, asa ca e posibil sa vedem gadgetul pe piata intr-un timp relativ scurt.

Sursa: tomsharware