Jabra sunt printre cele mai „destepte” casti de pe planeta. Sunt ca un medic de familie, dar cu voce placuta. In casca dreapta exista un led si un senzor, care scaneaza venele mici din ureche - asa stiu sa citeasca precis bataile inimii, in timp ce puteti sa ascultati muzica preferata. Totul ajunge apoi intr-o aplicatie.

Un alt gadget inteligent este aceasta bratara Garmin, discreta, si potrivita pentru orice vestimentatie, care iti spune cati metri – sau kilometri – ai mers, numarul de pasi facuti, caloriile consumate si chiar cat ai dormit, daca o porti si in somn. In plus, afiseaza si notificarile de pe smartphone.

Pentru monitorizarea somnului a aparut si accesoriul destept pentru perna. Este vorba de un senzor pe care il tii sub saltea si care transmite informatii pe smartphone.

Perna inteligenta stie exact cat ai sforait si de cate ori te-ai intors in pat de pe o parte pe alta. Vine la pachet cu o lampa cu alarma care imprastie in camera o lumina care va imbie la somn.

Compania Oregon merg chiar mai departe cu Dreamstation, adica statie de vise. Practic e un generator de sunete care stimuleaza creierul daca vreti sa meditati, sa va concentrati, sa adormiti sau sa visati. Nu aveti nevoie de casti, pentru ca are un difuzor, si producatorul spune ca dupa numai jumatate de ora, creierul functioneaza la capacitate optima. Asa ca e un gadget numai bun si pentru studenti.