Cu toate acestea produc amintiri de neuitat. Iar amintirile arata cel mai bine cand sunt filmate. Senzatiile de la bordul unei masini de raliu se compara doar cu cele dintr-un montagne russe.

Diferenta este ca intr-o masina de curse, stii ca riscul exista si este iminent. Pentru cei care nu au avut sansa sa urce intr-o astfel de masina, imaginile de la bord sunt cea mai apropiata experienta. Pentru experiment, George Buhnici, a apelat la o echipa de raliu care si-a facut probele de traseu zilele trecute, cu cea mai noua masina modificata.

La volan a urcat campionul national, Vali Porcisteanu care a lasat bolidul sau din campionat ca sa incerce pentru o zi masina de raliu diesel. Impreuna am testat in paralel trei modele de camere de actiune, toate cu filmare HD, rezistente la socuri, praf si apa.

Midland XTC 300 mizeaza pe usurinta in utilizare si accesoriile speciale pentru biciclete, spre exemplu, si este cea mai accesibila.

GoPro Hero2 este camera cea mai folosita la aceasta ora desi este si cea mai scumpa. Face poze, filmeaza excelent si are o tona de accesorii pentru a fi prinsa pe parbriz sau pe casca. Drift HD in schimb pare pachetul cel mai complet pentru motorsport.

Camerele video sunt chiar importante pentru echipa de raliu. "Unele momente nu le vezi pe moment. Ne ajuta sa ne corectam, sa vedem unde am franat, sa vedem pe viitor", a spus Vali Porcisteanu.

Si daca tot vorbim despre jucarii pentru barbati in toata firea, sa aflam concluzia testului auto: "In general nu sunt fan de motoare diesel. Dar merge foarte OK. Face viteza, merge... Pentru un debutant sau cineva care vrea sa faca ceva in motorsport, cu costuri reduse, e foarte buna", spune Vali Porcisteanu.

"Costurile se apropie de 20.000 de euro doar pentru componentele motorsport care au fost adaugate pe masina de serie", a spus Lucian Visan, managerul echipei de raliu. Asadar, cu bani de o garsoniera puteti sa intrati in competitie si sa va filmati toate aventurile, pe propria masina de raliu.