Lansarea unui nou smartphone seamana mai nou cu un concert al unei vedete pop, la care se vin o multime de fani si jurnalistii.

George Buhnici este printre cei care au infruntat gerul si aglomeratia, ca sa fie acolo cand a iesit in lume noul Samsung Galaxy S4.

La iLike IT, vedem astazi povestea din spatele stirilor.

Mii de jurnalisti si bloggeri, sute de camere de luat vederi. Evenimente precum lansarea unui nou telefon mobil au ajuns spectacole planetare care intereseaza sute de milioane de oameni.

Dincolo de stralucirea unor astfel de momente cum a fost lansarea noului Galaxy S4 exista si povestile din spatele evenimentelor. Azi vedem cateva momente care nu ajung de obicei la televizor.

Samsung a ales New York pentru lansarea lui S4 ca sa faca o declaratie. Una puternica. Si cand debarci intr-un oras obisnuit cu spectacolul, trebuie sa faci destule ca sa impresionezi.

Inca dinaintea ca noul telefon sa fie lansat, competitia intre marcile momentului era deja acerba. In timp ce Apple continua batalie din instante de judecata, LG a ales sa faca o anti-campanie publicitara desteapta. Deasupra panourilor Samsung, au inchiriat monitoare uriase pe care au proiectat un mesaj curajos. E nevoie de mai mult decat 4 ca sa egaleze un Optimus G, adica noul lor telefon.

Daca in Times Square au fost asteptati miile de fani, la cateva sute de metri distanta, in Radio City Music Hall incepea cosmarul.

Competitia i-a urmarit in stilul american si aici. Taiwanezii de la HTC si-au trimis fetele sa imparta chipsuri si apa jurnalistilor stresati, obositi si infrigurati, ca sa le aminteasca de noul lor telefon. HTC One.

Intre timp, in sala, lucrurile se complica. Internetul prin wifi cedeaza jenant iar jurnalistii nu reusesc sa trimita decat foarte greu poze si informatii pe site-uri.

Intr-o ora de spectacol in stil Broadway, amestecat cu marketing, Samsung ne-a prezentat noul telefon. A primit si aplauze dar si privire usor mirate. Noul S4 are functii noi si este imbunatatit. Nu revolutioneaza smartphone-ul dar e un pas important inainte. Am incercat sa aflam cat de mult avanseaza, adica sa ii testam procesorul dar ne-am trezit opriti in mijlocul filmarii.

In cele din urma am reusit sa testam un alt telefon si ne-am convins ca versiunea prezentata e un quad-core. Procesorul SF cu opt nuclee va fi oferit probabil doar in China. Toata lumea s-a aratat incurcata insa si de carcasa. Am fi vrut aluminiu dar plasticul tare si lucios i-a pacalit pe multi.

Una peste alta, Samsung Galaxy S4 este noul lider de performanta pe Android. Aduce functii interesante si senzori noi care nu s-au pus pana acum pe un smartphone obisnuit. Ajunge in Romania in primul val de lansare, adica in aprilie pe la sfarsit cand il vom testa mai in amanunt. Toate specificatiile, functiile noi si imagini suplimentare si pretul preconizat pentru noul amiral de la Samsung le aflati pe it.stirileprotv.ro Atat pentru azi, la revedere.