Oricat s-ar stradui sa le ofere pe toate la un loc, mobilul nu reuseste insa intotdeauna sa ne impresioneze. Cateva accesorii cheie il pot transforma totusi radical. Vorbim despre obiective foto, tastatura cu mouse sau joystick-ul clasic de acasa.

Intotdeauna ne-am dorit sa facem poze mai bune cu smartphone-ul. De acum e posibil. Avem spre exemplu acest obiectiv, care se monteaza pe telefon. Asa arata o fotografie facuta cu si una fara. Diferentele vorbesc de la sine.

Are chiar si focus manual, ca la camerele foto ceva mai scumpe. Tot setul costa 89 de lei, adica o carcasa si trepied.

Tastatura laser este si ea la moda. Poate fi conectata la un smartphone, tableta ori laptop prin cablu sau bluetooth. Bateria rezista 3 ore si este usor de luat la purtator, pentru ca nu e mai mare decat o bricheta.

"Se poate opri temporar, in momentul in care se doreste lucrul acesta si se porneste in momentul in care se pun trei degete pe masa"
, spune Valentin Haicu.

Adio tastatura rupta, uda, doar sa spargi masa. Pentru cei care scriu mult, dar pe tableta, ar putea fi utila aceasta husa care are un atuu important.

"Are doua calitati - functioneaza ca un cover pentru tableta si prin simpla apasare a unui buton, de dedesubt iese o tastatura care se conecteaza prin bluetooth la tableta"
, spune Ioan Daescu.

Cine nu cauta productivitate are la dispozitie si gadgeturi pentru amuzament. Cum e acest elicopter, care se poate conecta usor la orice smartphone. Are o aplicatie speciala pe telefon, cu ajutorul careia controlam jucaria.

Insa de ce nu ducem lucrurile putin mai departe. De acum poti sa iti conectezi controllerul de Playstation 3 la orice telefon cu Android. Pot sa ma joc GTA, Jetpack Joyride ca in vremurile bune.

Accesoriile pot transforma asadar un telefon smart intr-un gadget performant. O afacere de miliarde de euro la nivel global. O stiu si miile de producatori care ofera de la carcase si baterii pana la jucarii, ceasuri ori senzori medicali, toate conectate la mobil.