George Buhnici a invitat in studioul iLikeIT doi dintre acesti dezvoltatori romani, care au vorbit cu mandire despe aplicatiile lor.

Primul invitat se numeste Florin Ionescu si, impreuna cu echipa sa, a creat aplicatia Oliviera - un soft care ii ajuta pe utilizatori sa gaseasca cele mai bune oferte de livrare de mancare la domiciliu. Aplicatia poate fi gasita gratuit atat in Google Play, cat si in AppStore.

Fiecare comanda facuta se va regasi in zona "istoric comenzi". Mai mult decat atat, daca vrei sa retraiesti aceeasi experienta culinara ca cea de acum cateva zile, o poti face cu un singur "tap", prin care poti regenera o noua comanda, pe baza unei comenzi anterioare. De asemenea, exista posibilitatea de cautare la nivel de restaurant si de produs, cu ajutorul motorului de cautare intern.

Comanzi des? Atunci iti va fi greu sa navighezi prin lista de istoric. Din acest motiv exista zona "Favorite", unde se afla doar acele comenzi pe care vrei sa le reiei. Un alt avantaj al aplicatiei romanesti Oliviera este ca utilizatorul are un singur cont pentru toate restaurantele, cu care poti comanda orice fel de mancare. Folosind localizarea GPS, el poate sa-si defineasca adresele de livrare.

Astfel, vei putea comanda doar de la acele restaurante care fac livrari la adresa ta. Pentru situatii speciale, legate de comanda si livrare, vei fi apelat telefonic de catre personalul restaurantului de unde comanzi.

Livrarile de comenzi se fac in Bucuresti, Pitesti si Ploiesti.

Un alt invitat al lui George Buhnici a fost Emil, un tanar dezvoltator al aplicatiei "Stirili". Emil spune caStirili este singurul agregator de stiri din Romania si internationale care invata ce iti place sa citesti.

Stirili memoreaza preferintele tale (ce citesti mai des, la ce dai share, la ce dai thumbs up), filtreaza si ordoneaza stirile, astfel incat sa fie relevante pentru tine. Nu vrei sa citesti toata stirea? Citeste rezumatul sau asculta stirea audio (daca este disponibila).

Stirili are peste 30 de categorii si aduce continut de pe 100+ site-uri de stiri si blog-uri din Romania.

"Lansam feature-uri si surse noi periodic. Instaleaza Stirili si nu vei mai cauta niciodata noutati pe net.", spune Emil.

Aplicatia se poate instala gratuit, deocamdata, doar din Google Play, insa Emil a anuntat ca se lucreaza in prezent si la versiunile pentru AppStore si Windows 8.