Ne-am obisnuit sa asteptam fiecare lansare de telefon, camera foto sau masina ca pe o revolutie in domeniu.

Sa incepem cu energia. De ce oare spatele telefoanelor, tabletelor sau calculatoarelor sta nefolosit si nu este acoperit cu celule foto-voltaice? Pe piata avem deja astfel de incarcatoare.

Cele mai noi, precum cea de la Oyama, poate incarca complet un telefon de la soare in patru ore in loc de doua de la priza, dar nu mai trebuie sa ajung la priza daca sunt pe munte sau in miscare. Si costa doar o fractie din pretul unui telefon nou performant.

A doua solutie este celula de energie. Am mai vorbit despre incarcatoare precum cel care va fi lansat in vanzare in magazinele din SUA care foloseste gaz identic cu cel de bricheta si produce curent printr-o pila de combustie sau "fuel cell" in engleza.

Dar cat de greu ar fi sa introducem aceste mici generatoare in telefoane? Teoretic foarte simplu. Atat de simplu incat Toshiba a facut-o deja in 2008 si apoi s-a oprit in mod ciudat. De ce nu au noile telefoane asa ceva si ne trag catre priza dupa o singura zi de folosinta?

O alta noutate pe care o putem vedea cu tehnologii existente este ecranul flexibil. Adica sa iti impaturesti tableta sau telefonul smart si sa incapa mai usor in buzunar. Nici un telefon nu apeleaza la o tehnologie prezentata deja de trei ani.

Sau de ce nu mai lanseaza Nokia telefonul prezentat ca prototip acum doi ani. Un telefon aproape indestructibil pentru ca se indoia cu totul. Sau poate preferati ecranul care nu se sparge nici lovit cu ecranul. Exista ca prototip de doi ani. O alta problema este tastatura.

Oricat de bune ajung ecranele ne este greu sa tastam pe butoanele mici. Tehnologia tastaturilor laser este deja aici de patru ani si acum la un nivel exceptional. Cei de Celluon le fac pe cele mai bune care pot fi conectate prin BT la telefon sau tableta.

Share articol: