Nu mai trebuie sa fie asa daca folosim cloudul.

Indiferent cat de nou sau vechi e telefonul nostru smart, ajungem dupa o vreme sa punem mai mare pret pe ce se afla in el, decat pe telefonul in sine.

Asa ca in editia de azi va dam cateva idei simple care sa va ajute sa nu mai pierdeti contacte, poze sau documente. Sa zicem ca este o editie pentru utilizatori mai "incepatori", dar George Buhnici are ponturi si pentru cei experimentati in sincronizarea contactelor in cloud.

Sa apelam la puterea exemplului: un telefon mobil smart foarte ieftin. Ar fi greu sa il mai vinzi, chiar si la mana a doua, cu mai mult de 100 de lei. Dar sa zicem ca are in el contactele mele. Agenda mea telefonica. Cum fac sa nu o mai pierd niciodata? Pentru ca e android, are nevoie de un cont Google.

Am creat pentru test unul care se numeste agendaincloud@gmail.com. Pe langa email, ea pastreaza in contul si contactele. Ba chiar fiecare contact este trimis imediat dupa creare in internet. Il vedem in Gmail la Agenda. Hai sa mai adaugam un nume.

Pentru poze exista cel putin trei solutii de stocare gratuita in cloud. Dropbox, facebook sau Google+. Dropbox functioneaza cel mai bine dintre toate si iti va urca automat in contul tau poza originala prin wifi sau 3G, cum alegi.

Acum sa invocam sfarsitul brutal al micului nostru smartphone.

Dar ce facem la trecerea de la un iPhone la un Android sau invers? Sau poate avem doua telefoane similare pe care vrem sa pastram aceeasi agenda. Solutia este CalDAV.