Mai tineti minte cand v-ati bazat ultima data pe indicatoarele rutiere? Pe de alta parte, nu toate solutiile de navigatie sunt la fel de bune. George Buhnici vi le prezinta pe cele cu care puteti ajunge la destinatie rapid si sigur si care functioneaza in timp real, nu cu intarzieri.

In primul rand Waze, care are de-acum si navigatie. Deci nu trebuie sa mergi cu doua telefoane la bord. Toata tehnologia din spate e oferita de Google Maps, deci din cand in cand te va ocoli sau vei ajunge pe drumuri mai proaste, dar pe de alta parte e gratis. Te anunta unde sunt radare, lucrari in trafic, dar si cat de aglomerat e traficul – nu doar in orasele mari, ci si pe autostrada. Si asta pentru ca totul e bazat pe suportul comunitatii. Informatiile vin in timp real de la „wazeri”, utilizatorii aplicatiei.

Waze harti

Waze si Google Maps depind de o conexiune la Internet. Daca nu vrei sa folosesti netul, exista Sygic – care costa, dar prima luna e cu testare gratuita.

Pentru Windows si Android exista si Map Factor Navigator, care e gratuit si este sustinut de comunitate. Map Factor Navigator este o harta GPS cu navigatie care foloseste protocolul OpenMaps. Ai toate tarile din Europa, Africa si asa mai departe. Daca vrei mai mult trebuie sa platesti pentru hartile TomTom. Descarci hartile dinainte sa pleci de acasa iar pe drum nu vei avea nevoie de internet, spre deosebire de Google Maps.

MyCar Locator te ajuta daca ai uitat unde ti-ai lasat masina. Iti inregistreaza pozitia masinii la parcare ca mai apoi sa te ajute s-o gasesti usor.