Iata cum arata tableta celor de la Lenovo, dupa ce am taiat pe ea rosii cu branza si am luat micul dejun intr-un parc din Bucuresti. Urmariti materialul VIDEO ca sa vedeti si celelalte gadgeturi prezentate vineri la iLikeIT, device-uri facute sa reziste in conditii extreme, mai ales in sezonul rece.

La iLikeIT am aflat si cu ce se ocupa baietii de la Anonymous. Indivizi necunoscuti care sustin ca lupta contra acordului impotriva pirateriei si protejeaza drepturile omului, si care sparg site-urile institutiilor importante. In Romania, au blocat paginile Fondului Monetar International si ale Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Si-au ramas si pana la aceasta ora necunoscuti.

Ore in sir, nimeni nu a putut sa acceseze site-ul Fondului Monetar International Romania. Asta s-a intamplat la o zi dupa ce pagina de internet a Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei a avut aceeasi soarta. Cei care au dat cele doua lovituri se intituleaza ANONYMOUS. Aparuti pe internet de cateva luni ANONYMOUS se prezinta: "Noi suntem ANONYMOUS , noi suntem legiunea, noi nu uitam , uniti ca unul , nimic nu ne poate desparti, asteptati-ne!"

Nu se stie daca Anonymous reprezinta o organizatie sau niste tineri care, fara sa se cunoasca intrei ei, s-au unit ca sa sanctioneze guvernele anumitor tari. Mesajul atribuit lor si postat pe site-uri ca Youtube, Facebook ori Twitter, sustine libertatea de exprimare si cere combaterea coruptiei. Indivizii au actionat in toata lumea iar acum au atras atentia si anchetatorilor romani.

"S-au inregistrat dosare la diicot si se fac verificari cu privire la modul in care s-au comis aceste fapte si identificarea autorilor", a declarat procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Anonymous a transmis mesaje in care le cerea ca romanii sa ia atitudine fatza de ACTA. Este acordul comercial de combatere a contrafacerii, contestat deja de multe tari europene, pentru ca, odata aprobat, permite infiintarea unei politii a internetului, care ar ingradi circulatia informatiei.

Oficialii romani au anuntat ca tara noastra va amâna procesul de ratificare a acordului ACTA pana cand Curtea Europeana de Justitie se va pronunta pe acest subiect. Cei de la Anonymous i-au luat in vizor si pe politisti. Le-au transmis ca le vor ataca paginile de internet. Anonymous se ocupa si de divulgarea infromatiilor confidentiale sau secrete: au spart contul de posta electronica al presedintelui Siriei si ar fi publicat pe internet date personale ale unor oameni politici din Statele unite, Germania sau Noua zeelanda.

Si in Romania, au publicat o lista cu nume, adrese si numere de telefon ale unor persoane publice. Pana acum autoritatile nu au reusit sa dea de urma lor.

Sursa: StirilePROTV