In curand, pentru o fotografie reusita s-ar putea sa nu mai fie nevoie de talent, ci de muschi. Un tanar din Germania a venit cu ideea unei camere in forma de munce, care face fotografii 360 grade.

Totul, daca e aruncata cu putere in sus: "Cu un astfel de aparat poti vedea detalii care in mod normal ti-ar scapa, de exemplu ce se afla in spatele tau."

Tanarul care-a inventat jucaria, Jonas Pfeil, era in vacanta in Tonga si, frustrat ca nu avea timp sa imortalizeze totul pentru o fotografie panoramica, s-a gandit cum ar putea sa obtina astfel de imagini. "Peisajul era foarte frumos si am facut o multime de fotografii panoramice cu o camera normala, pe care apoi le-am asamblat pe computer ca sa obtin o panorama de 360 de grade. Problema e ca a durat foarte mult," a spus el.

Cu ajutorul unui program, pozele realizate de cele 36 de camere incorporate sunt asamblate, iar rezultatul este o panorama completa. Deocamdata, aparatul este destul de voluminos, dar inventatorul are de gand sa-i reduca dimensiunile pina la cotele unei mingi de tenis. Calitatea fotografiilor va ramane insa aceeasi.

Sursa: StirilePROTV