Le poti pune pe placa de snowboard, pe avion, pe placa de surf sau pe ghidonul motocicletei, oriunde iti poti imagina ca sa filmezi cadrul acela care va lasa pe toata lumea cu gura cascata. Sporturile extreme nu au aratat niciodata atat de bine.

Nebunii pasionati de adrenalina din toate colturile lumii aduna acum milioane de vizionari pe internet dupa ce si-au publicat aventurile filmate cu aceste camere. Cea mai folosita camera de actiune este GoPro Hero, care a ajuns oficial la versiunea Hero2. Doi de la o lentila de doua ori mai clara si optiuni mai bune si mai rapide.

Una dintre cele mai asteptate lansari in domeniul camerelor mici este o cutiuta, care ilmeaza ca o camera de TV, dar rezista si poate fi chinuita. Va putea fi controlata de la distanta prin WiFi. Vom avea o aplicatie pentru dispozitive Android si Apple care iti va permite sa controlezi camera si sa vezi instant ceea ce filmezi si sa le arati prietenilor si familiei oriunde in lume prin internet. Modele similare ofera americanii de la XTC, care mizeaza mai ales pe sporturile cu motor.

Sony ofera o camera compacta numita Bloggie care filmeaza si in apa la nevoie. Ambele mizeaza in competitie pe pretul mai mic. Noul GoPro stie sa faca si timelapse in engleza. Adica un fel de repede inainte. Ceva de genul acesta. Pentru cei care vor aceeasi portabilitate, dar vor imagini 3D, exista mai nou si Bloggie Live de la Sony. Nu rezista la fel de bine la tavaleala prin noroi sau zapada in schimb.

O aplicatie ce merge mana in mana cu aceste camere este Google Tracks, care iti inregistreaza traseele pe telefonul mobil smart cu ajutorul GPS-ului integrat. Toate telefoanele noi au asa ceva. Poti sa vezi cu ce viteza ai mers, la ce altitudine ai urcat si pe unde te-ai deplasat pe harta din satelit.

Sursa: stirileprotv