Crowdfunding - adica multime si finantare, adica bani de la oameni. O persoana vine cu o idee iar pe un site cum este Kickstarter vin banii. Asa a facut si Sorin Neica, antreprenorul din spatele unuia dintre putinele proiecte romanesti de pe Kickstarter.

In februarie 2012, Sorin si echipa sa de fotografi profesionisti a venit cu ideea realizarii unei tastaturi specializate pentru Photoshop. De profesie economist, Sorin este pasionat de editarea fotografiilor si astfel a ajuns la ideea unei tastaturi dedicate editarii fotografice.

"Pentru a accesa multitudinea de utilitare, de tool-uri si de functii care sunt in acest soft trebuie sa apelezi la foarte multe shortcut-uri, de doua, trei sau chiar patru taste", a declarat Sorin Neica.

Tastatura propusa de Sorin transforma toate aceste combinatii intr-un singur buton dedicat.

Prototipul tastaturii a fost realizat in intregime de Sorin, cu componente comandate din China si din Romania. Primele exemplare au fost impartite catorva fotografi profesionisti din Austria si Statele Unite, pentru a le testa.

Prima serie de 2000 de bucati va fi produsa la o fabrica specializata din China, dar proiectantii nu exclud posibilitatea unei colaborari directe cu Logitech, lider mondial in periferice de PC.

Proiectul tastaturii pentru Photoshop poate fi sprijinit pe Kistarter, aici.