Tonul se da insa de la americani. George Buhnici a cautat cele mai bune oferte de la noi, dar mai ales"de afara":

-► B&H foto, video, audio

-► Carter's - haine pentru copii

O masina la 1 dolar. Asa s-a pregatit un dealer de automobile second-hand din Houston pentru Black Friday.

Marvin Marcell, dealer auto: "Acestea vor fi cele mai mici preturi din tot anul. Garantat, cele mai mici preturi pe care le-am avut vreodata la aceste automobile."

Nu toti vor beneficia insa de aceasta oferta, ci doar 3 norocosi. Startul se va da la 7 dimineata, cand toti cei care doresc sa cumpere o masina sunt liberi sa se aseze pe locul soferului in oricare dintre cele 300 de masini din parcul auto. Ceilalti doritori, pe locul din dreapta. La ora 9, managerul parcului auto va incepe sa scrie preturile pe masini.

Cel de la volan are prioritate la cumparare, iar daca nu este interesat - poate profita cel din dreapta. Trei dintre ei vor pleca acasa cu o masina care a costat mai putin decat una de jucarie.

Nebunia cumparaturilor a inceput inca din ajun, cand gospodinele au lasat in cuptor curcanul de Ziua Recunostintei si au fugit la magazin. Nici domnii nu s-au lasat mai prejos: "Am luat o tableta care era la reduceri...40 de dolari. O saltea gonflabila si o perna."

Manager magazin: "Este startul pentru cumparaturile de sarbatori. Este cea mai importanta zi, cu siguranta."

Nu toti americanii s-au lasat insa cuprinsi de febra cumparaturilor. Peste 300.000 de persoane au semnat o petitie pe care au trimis-o magazinelor Target, cerand ca angajatii sa fie lasati alaturi de familie de Ziua Recunostiintei. Si magazinele din lantul K-Mart au fost asaltate cu reprosuri pentru ca au ales sa isi prelungeasca programul.