Unii dintre noi merg la serviciu in loc sa mearga la munca. Cei mai harnici muncesc insa pe branci si ajung de multe ori la sfarsitul zilei sa recunoasca: nu au apucat sa faca prea multe.

Cel mai mult timp consumam in incercarea de a organiza si rezolva probleme. Fie ca vorbim despre o firma mica sau mare, o familie sau doar activitatea de zi cu zi a unui student. Vreau sa va ofer cateva unelte spectaculos de simple care va pot schimba viata. Adica va vor ajuta sa va pastrati concentrati pe problema de rezolvat mai usor si sa colaborati cu cei care trebuie sa va ajute.

Prima unealta pe care o aveti la varful degetelor este chiar telefonul mobil. Androidul Samsung stie spre exemplu sa faca asa prin S-Voice. Si Siri de pe iPhone face lucruri destepte.

Gmail-ul pe care il folosesc deasemenea foarte multi ascunde la vedere doua unelte interesante. Tasks si Calendar insa sunt relativ simple. Vor fi suficiente pentru utilizare obisnuita. Daca vrei mai mult, am 5 platforme foarte apreciate:

Toodledo.com dispune de calendar, memento-uri, planificare, scopuri si note. Site-ul are aplicatie de iPhone, iar datele pot fi importate in Outlook, Apple iCal si alte sisteme cum este Gmail. De fapt, site-ul poate fi accesat prin cele mai orice telefon cu browser web. Instrumentele de colaborare ofera abilitatea de a lucra cu alte persoane pe proiecte comune.

Rememberthemilk.com este construit in jurul listei tipice pe care o faci pe hartie. Utilizatorul poate seta o lista de elemente care trebuie completate. Sarcinile pot fi sortate in liste. Fiecare lista poate avea o tema, cum ar fi studiul personal, precum si listele de munca.

WunderList.com este cel mai aratos dintre toate. Mie imi place cel mai mult pentru ca se vede ca au muncit la design. Sarcinile importante pot fi marcate cu o steluta. Utilizatorul poate configura notificarile memento astfel incat acestea sa ramana mereu active. Suporta si comenzi rapide de la tastatura, iar functiile suplimentare includ note adaugate pentru fiecare activitate. Cata vreme ai internet pe un dispozitiv vei putea folosi Wunderlist. Are aplicatie pentru toate plaftormele mobile dar si pentru laptopuri. 

Podio.com ajuta utilizatorii sa organizeze si mai bine proiectele lor. E mai degraba orientat spre companii. Arata mai degraba ca o retea sociala pentru firmele care vor sa ramane organizate. Dincolo de sarcini, oameni pot colabora pe acele teme si pot delega responsabilitati. Adica asa stii exact cine ce face, de ce nu mai face si cand a pasat responsabilitatea. Platforma suporta aproape orice fel de activitate din orice companie si poate fi modificata si imbunatatita cu aplicatii suplimentare.

SmartSheet.com este regina listelor pentru ca e cea mai detaliata. E gandit pentru echipe mari care pot urmari astfel proiecte de la o simpla intalnire pana la targuri sau concerte cu tot cu buget, organizare etc. SmartSheet include, de asemenea, calendare pentru programare, discutii, partajarea de fisiere, formularele de evaluare, raportare caracteristica si mai mult. Daca va spun ca e folosita de companii mari de pe planeta cred ca e suficient.

Incepe o saptamana de munca. Daca vreti sa o faceti profitabila depinde numai de voi.