Vrei sa vezi cat de potenta e reteaua ta wireless, 4G sau pur si simplu telefonul? Iata cateva ponturi gratuite, din Playstore.

Speedtest.net este un "apometru" de internet. Apesi "Begin Test", iti cauta cel mai apropiat server si ca un turometru de masina, o sa iti zica acolo cat de capabil e internetul tau pe 3g sau 4G. Poti sa incerci si pe Wi-Fi.

Antutu Benchmark iti spune pe o scala de la unu la cateva zeci de mii, cat de potent e telefonul tau. Atunci cand apesi test, ai sa vezi ca pe ”foaia de control” a aplicatiei exista HTML 5, testare de procesor, baterie si grafica. La final, obtii un punctaj si telefonul tau intra intr-un clasament. HTC M8 e pe primul loc deocamdata, la 50000 de puncte. Dar nu e un One M8 obisnuit, ci au un sistem de operare modificat si overclock la procesor. Nu iti recomandam sa faci asta, pentru ca ii scurtezi cu multi ani durata de viata a telefonului.

Quadrant este o alta aplicatie de benchmark, tot de pe Android. Apesi "test" si la final rezultatul obtinut de telefonul tau este comparat cu cele obtinute de alte dispozitive.