Cel mai important lucru: niciunul dintre ele nu depaseste 200 de lei. 

Primul gadget pe care George Buhnici are grija sa-l ia in fiecare calatorie mai lunga este incarcatorul extern pentru smartphone. Cu ajutorul acestuia, telefonul poate rezista fara o sursa de curent pana la 7 zile. Exista mai multe modele de vanzare pe piata si, daca intentionati sa achizitionati unul, aveti grija sa luati un model cu iesire USB si nu cu cablu de alimentare.

Marea problema cu telefoanele atunci cand pleci intr-o vacanta in afara tarii o reprezinta ... tarfiele de roaming. Solutia este simpla si este oferita de sim-ul de la Truphone, care se vinde pe internet. Sim-ul se potriveste in orice telefon de pe piata, iar avantajul lui este ca nu conteaza unde te afli pe planeta. Dupa introducerea lui in telefon vei avea un numar de Marea Britanie, insa vei plati tarife mult mai bune, uneori comparabile cu cele locale, pentru ca acest operator de telefonie a ales sa-si negocieze toate tarifele cu toti operatorii din tarile unde sim-ul intra in retea.

Prin comparatie, daca in SUA minutul este aproximativ 2,50 euro cand vrei sa suni in Romania, cu ajutorul acestui sim convorbirea ajunge la 35 de centi.

O solutie si mai ieftina pentru cei care calatoresc in strainatate sunt aparatele de tip walkie-talkie. Indiferent de marca sunt in general foarte accesibile, costurile pleaca de la 20 de euro si, oriunde te-ai afla, acestea intra pe frecventa libera si poti vorbi cu prietenul sau colegul care se afla la o distanta de cateva sute de metri.