Cea mai simpla solutie costa 300 de lei, camera de supraveghere. Este solutia clasica. Ea poate fi legata la o retea WiFi si puteti primi imagini de acasa oriunde v-ati afla.

Si un telefon vechi poate fi lasat acasa pe post de camera de supraveghere. Puteti vedea imagini in direct de pe telefonul mobile, prin WiFi. Aplicatia prin care puteti sa vedeti imaginile se numeste IP Webcam.

Este un programel care transforma gratuit orice Android intr-o camera de supraveghere. Imaginile surprinse de camera telefonului sunt transmise in direct oriunde in lume si pot fi vazute prin internet de pe orice smartphone, tableta sau calculator. Versiunea platita are o multime de optiuni si ofera chiar si inregistrare.

O alta varianta este Ustream. Este serviciul de televiziune online pentru oricine. Cu aplicatia instalata pe un telefon destept transmiti in direct de oriunde. Prin acest serviciu, toti prietenii de pe Facebook pot vedea imaginile transmise live de voi. Chiar si protestele de pe Wall Street sunt transmise pe astfel de aplicatii.

IP Camera Viewer este un alt program pentru a vedea de la distanta imagini de la camere de supraveghere. Poti vedea simultan mai multe camere si suporta sute de modele de pe piata si chiar imagini de telefoane mobile.