Cum ar fi atunci ca dispozitivele pe care le folosim sa nu fie doar cutii albe, gri sau negre din plastic si metal?

Este intrebarea pe care si-a pus-o George Buhnici, care sustine ca a gasit solutia:

"Se spune ca nevoia ne invata. Sunt in cautarea unui calculator performant care sa ma ajute sa imi fac treaba de acasa. Am deja un laptop, dar nu e destul pentru editare video si nici nu are un ecran suficient de mare pentru nevoie si orgoliul unui pasionat de tehnologie. Dar nici carcasa alba sau neagra nu mi-ar placea la vedere. Asa ca mi-a venit o idee. Cum ar fi sa transform calculatorul intr-un tablou. Am adus un sevalet si un artist. Tudor Badica, alias Monstru, unul dintre guru aflati in spatele lab501.ro, poate cel mai bun site de teste hardware, adica piesele din calculator. L-am rugat sa ne picteze cel mai frumos tablou, un calculator sub forma de tabou."

Viitorul calculatorului clasic nu este inca pecetluit Pentru grafica, video, dar mai ales jocuri. Iar in ultima vreme s-au lansat mai multe jocuri bune. Cand vine vorba despre jocuri, League of Legends este cea mai nou fenomen planetar. E vorba despre un razboi de strategie intre doua echipe de cate cinci jucatori. Este jucat de vreo 30 de milioane de oameni si multi sunt din Romania.

Printre putinele jocuri in care oamenii nu sunt sfartecati si nici nu se improasca ecranul cu sange digital, League of Legends si-a castigat adepti fideli. Pasiunea aceasta febrila a jucatorilor romani conving dezvoltatorii sa ofere versiuni in limba romana si sustin vanzarile de calculatoare clasice, desi laptopul este oficial la putere.

In competitia pentru performanta, dar si banii clientilor, desktopul si laptopul se bat acerb, insa adevaratul campion al momentului este altul. Vorbim evident despre tableta. Din fericire sau nu, tableta nu poate emite inca pretentii serioase pentru zona de jocuri cu grafica avansata, precum Call of Duty Modern Warfare3, Starcraft 2, Battlefield 3, FIFA 2012 sau Diablo 3.