Cel mai probabil, noul iPhone 6 va fi lansat undeva pe la jumatate lunii septembrie 2014. pana atunci insa, umbla pe internet tot felul de imagini cu acest device foarte asteptat. Un site chinezesc, 86digi.com, a "scapat" pe net o inregistrare video cu ceea ce se presupune ca ar putea fi urmatorul iPhone: carcasa din aluminiu si cu logo-ul din spate (cu marul muscat) luminat cu LED-uri (unii spun ca s-ar putea sa aiba si un senzor de puls, ramane de vazut).

Asadar, are un design destul de cunoscut cu ceea ce am vazut pe iPad Air, un telefon mai subtire cu ecran din safir, spun unii, pentru ca Apple si-ar fi facut o fabrica pentru acest cristal foarte rezistent, care nu se zgarie.

In imaginile prezentate de 86digi.com nu se afla un iPhone 6, ci o replica a acestui smartphone, o clona chinezeasca. O companie din China a adunat toate informatiile care se aflau pe piata despre iPhone 6 si a construit un telefon Android care seamana izbitor de mult cu iOS-ul.

Mai exista o companie chinezeasca specializata in clone. Este vorba despre Brikk, care prezinta pe site-ul sau un "iPhone 6", varianta de lux. Modelul cu aur galben de 24k costa 4.495 de dolari. Atentie, telefonul nu este inca lansat, insa ei inregistreaza pre-comenzile si promit ca vor modifica viitorul iPhone 6, sa arate ca un model "de lux".

In aceasta competitie a clonelor intra si cei de la Goophone, care mai participa si la targurile de specialitate din strainatate. Ei ofera Goophone N3, Goophone S5, Goophone X1 sau Goophone X2.

Daca sunteti insa la plaja, pe litoral, trebuie sa stiti ca exista cel putin 2 telefoane care rezista la nisip si umezeala. Este vorba despre Sony Xperia Z2 si Samsung Galaxy S5. Alte telefoane de acelasi calibru sunt LG G3, cu un ecran cu rezolutie 2K, superb, cu cea mai mare rezolutie disponibila in acest moment pe piata. De asemenea, are o camera cu stabilizare optica. Si Huawei Ascend P7 este un telefon de calitate, cu ecran full-HD de 5 inch. Iar in Romania a fost lansata si "nava-amiral" a celor de la Nokia, este vorba despre Lumia 930, care mai este cunoscut si sub numele de Lumia Icon. Are policarbonat, pe spate, o camera foto foarte buna, dual-flash si dispune de excelentul Windows Phone 8.1.