Stiinta in combinatie cu filmul intotdeauna rezulta lucruri interesante. Spre exemplul, productia Interstellar a fascinat o lume intreaga.

Nu mult le-a trebuit celor de la Google pana cand au scos pe piata “lectii de stiinta”, aplicate pe teoriile prezente in film.

Interesant, insa, este ca odata ce a iesit filmul, a inceput si o discutie intreaga despre teoriile din spatele lui. Astfel, printre astrofizicienii aparuti pentru a-si da cu parerea, printre site-uri de stiinta si multe alte surse, a aparut si informatia potrivit careia regizorul filmului este nevoit acum sa raspunda la intrebari referitoare la stiinta.

Spre exemplu, site-ul IGN.com publica intr-un articol toate intrebarile la care acum ar trebui sa raspunda regizorul filmului “Interstellar”.

Neil Degrass Tyson, cel mai celebru astrofiziacian al planetei, deseori chemat in talk-show-urile de mare audienta, are milioane de urmaritori pe Twitter. Recent, el a avut in vizor misiunea sondei spatiale Rosetta.

Nici productia cinematografica mai sus mentionata, in schimb, nu a trecut neobservata in comentariile sale. Si Neil Degrass Tyson are o serie de intrebari cu privire la filmul “Interstellar”. Acestea pot fi gasite pe blogul sau HaydenPlanetarium.org, acolo unde pastreaza constant legatura cu alti curiosi.

 

Gravity, un alt exemplu de film care te pune pe ganduri cu privire la lucrurile pe care le poti aplica in viata reala si cele pe care nu le poti aplica, este si el o sursa buna de inspiratie pentru oamenii de stiinta. Este posibil sa fie distrus un satelit in spatiu? La aceasta intrebare puteti gasi raspunsul pe site-ul IFLScience.com, sau SCIRP.org, acolo unde sunt publicate si lucrari de specialitate.

Nici ScienceNews.org nu ar trebui sa va scape daca sunteti un impatimit al subiectelor de acest gen. Si aceasta publicatie si-a tinut audienta la curent cu privire la marea realizare a Agentiei Spatiale Europene, misiunea sondei Rosetta. Si daca sunteti interesati sa vedeti ce se intampla pe cometa, oricand puteti urmari pe Twitter contul robotului care a aterizat, acolo unde gasiti fotografii postate din “excursia” spatiala a acestuia, Esa_Rosetta.

Iar daca vreti sa continuati incursiunea in lumea stiintifica si Space.com, acolo unde gasiti show-uri de profil, va sta la dispozitie. ReallyPossible.com nu este decat un alt exemplu de publicatie online care va ofera raspunsuri la intrebarile stiintifice din spatele filmelor. Si daca v-ati intrebat in ce masura regizorii isi pun reale probleme in productiile lor, atunci Time.com/Science este locul potrivit pentru a naviga.

Share articol: