SyncSmart face backup la lista de contacte si le transfera "la distanta de un click" pe orice alt device iOS sau Android.

Dupa descarcarea aplicatiei pe telefon/tableta, pasii sunt urmatorii:

-creare cont
-log-are
-aplicatia identifica contactele 
-click pe butonul de "save to cloud"

Acum, contactele fiind salvate pe cloud, cu ajutorul aplicatiei, folosind acelasi cont avem acces la toate contactele de pe orice alt device si le putem salva cu un click pe butonul "import contacts". De asemenea daca urmeaza sa vindem device-ul, sau nu mai avem nevoie de contacte pe device-ul vechi, le putem sterge pe toate direct din aplicatie.

SyncSmart este si in momentul de fata singura aplicatie de acest fel, cu ajutorul careia sa se faca transferul de contacte atat de simplu si fara sa implice transferul prin laptop sau desktop.

Spre deosebire de varianta de sincronizare Gmail, sistemul e mult mai usor de utilizat chiar si de catre persoanele care nu au multe cunostiinte in domeniu. Daca transferul se face de pe IOS, exista posibilitea sa nu ai cont de Gmail. La transferul contactelor cu ajutorul SyncSmart nu exista posibilitatea sa iti fie incurcate numele cu prenumele sau sa le inverseze .. sau chiar sa inlocuiasca litere cu simboluri.

Si, practic in cazul SyncSmart, aplicatia face toata treaba in locul tau.