Foarte multi dintre cei care viseaza la o astfel de solutie pentru cariera lor, cauta pe internet solutii pentru banii facuti online. O solutie simpla care poate aduce venituri decente doar butonand internetul este site-ul personal - blogul, cu alte cuvinte. Vorbim despre venituri legale, nu hacking, furt de carduri sau tepe pe ebay.

Nu o sa va imbogatiti rapid cu aceasta metoda, dar veti face bani frumosi din fata calculatorului daca urmati pasii corecti. Si o sa ajungeti si celebri. Primul pas este sa alegi o tema pentru blogul tau. Avem deja destui guru ai internetului romanesc cu bloguri generaliste pe care poti citi despre orice. Avem si specialisti in domeniul culinar, spre exemplu. Retetele aduc enorm de mult trafic.

George Buhnici, spre exemplu, scrie mai mult despre masini.

Sfatul specialistilor este sa alegeti o nisa, adica sa va specializati. Idei de bloguri ne-exploatate la noi: -► Un blog despre jucarii creative.

-► Unul despre masini si elicoptere cu telecomanda.

-► Un blog despre olarit.

-► Un site despre programele de antrenament sportiv.

-► Un blog despre ... gradinaritul in balcon.

Cine detine un astfel de blog, va fi promovat la iLike IT.

Cum se construieste un blog

Solutii gratis sunt cu duiumul. Cele mai cunoscute sunt blogger.com, wordpress.com si o solutie romaneasca foarte desteapta si simpla, bule.ro. O idee buna este sa adaugati poze sau clipuri video la fiecare postare. O adresa de email pe Gmail, spre exemplu, iti da acces la o multime de solutii precum Picassa pentru poze sau Youtube, unde sa incarci clipuri video pe care le poti introduce pe blog.

Sfatul nostru este sa cumparati destul de repede un nume de domeniu. Adica o adresa de internet mai scurta decat oaledelut.blogger.com, spre exemplu. Daca aveti de gand sa scrieti in engleza, aveti sanse mai rapide sa va faceti cunoscuti pe internet. Atunci veti avea nevoie de un site cu extensie mai internationala, gen ".com" sau ".net".

Orice idee de blog poate avea succes daca te pricepi la ce ai de gand sa scrii. Trebuie sa te straduiesti sa scrii zilnic sau de 2-3 ori pe saptamana cate un material original. Nu fura, ca se afla, iar pe internet iti poti face repede o faima proasta. Daca nu ai fost bun la gramatica, ia si cateva meditatii de limba romana sau engleza.

Pe un blog intra oameni de toate categoriile si nu vrei sa pierzi cititorii educati, spre exemplu. Primele rezultate se vor vedea in cateva saptamani, luni sau chiar ani. Toti bloggeri mari au ajuns acolo sus dupa mii de ore consumate in fata calculatoruluil. Asa ca nu te apuca, daca nu te pasioneaza domeniul si scrisul. La inceput iti va manca timpul liber si noptile. Dar va incepe sa produca pentru tine putin cate putin.

Sursa: StirilePROTV