Cei mai mari si mai pasionati isi iau jucarii cum sunt masinile de raliu. Iar pe o masina de raliu putem adauga evident o multime de accesorii inteligente. 

Fiecare etapa de viteza in coasta la Brasov este ca o expozitie de masini modificate. Aici, regulile raliului sunt ceva mai relaxate, iar toata lumea experimenteaza cu bolizii. Indiferent de marime, toate masinile sunt optimizate pentru urcusul in viteza. Cele mai moderne sunt controlate de pe laptop, unde se fac setarile potrivite la motor. Nu toata lumea isi permite un Ferrari, dar poti face impresie si cu un exemplar inspirat din desene animate.

Iar daca pe dinafara masinile sunt lucioase si pline de sponsori, la interior lucrurile sunt mult mai spartane. Important pentru cei aflati in cursa este ca masina sa fie usoara si rapida. Ventilatia cade asadar pe locul 4.

Toti pilotii de raliu sunt oameni pasionati de tehnica. Fiecare isi filmeaza cursa, ca apoi sa o studieze in detaliu. Campion la gadgeturi de raliu este - cum altfel - campionul national de raliuri, Vali Porcisteanu.

In afara cursei, ne-am urcat intr-o masina cu camere de actiune, ventuze si telefoane smart. Pe drumul spre Poiana Brasov am experimentat si o inovatie cum este dictarea traseului de pe tableta, in loc de anticul bloc notes. Copilotul nu a fost insa in cea mai buna forma.