Au jucat la Bucuresti in acest weekend, unde au castigat intr-un weekend echivalentul a 35 de salarii minime pe economie. Jucandu-se.

In fisa postului lor scrie ca trebuie sa calatoreasca si sa se joace. 5 pusti isi traiesc visul si la nici 24 de ani sunt idoli pentru generatia lor. Joaca tare intr-o industrie de zeci de milioane de euro pe an si sunt abia la inceput.

Faceti cunostinta cu Cloud 9, echipa internationala de Dota 2, formata din doi canadieni, un suedez, un olandez si un roman. Sunt la Bucuresti pentru cel mai mare eveniment din acest sezon de primavara, Dreamhack Bucharest 2014. Bone e romanul din echipa. Joaca Dota de mai bine de 8 ani, insa investitia de timp in joc - acum se intoarce.

Bone Pittner Armand: "In principiu e noroc, cred ca din Romania sunt printre cei care si-au dedicat cel mai mult timp si am incercat sa fiu cel mai serios, dar in principiu e noroc."

Nu sunt insa de capul lor. Young Kim este seful lor. Manager de profesie la 23 de ani. Si el, originar din State.

Visul oricarui jucator este sa castige Dota 2 International, concursul organizat de producatorului jocului. Echipa de pe primul loc pleaca acasa cu cel putin 1 milion de dolari.

Kurtis Ling: "E foarte greu, iar in lumea jucatorilor profesionisti reusesc doar unu la mie. Trebuie sa fie un mix de talent, noroc si multa munca."

Johan Astrom: "E greu.. Trebuie sa joci foarte mult si trebuie sa iti doresti foarte mult, asta e tot."

Evenimentul de la Bucuresti este doar un mic popas in drumul lor spre evenimentul International de la Seattle. Daca ocupa primul loc aici, primesc 20.000 de dolari. In finala ii intalnesc insa pe cei de la Alliance, campioana en-titre, mai bogata cu 1,4 milioane de dolari dupa evenimentul organizat de Valve. E finala de scena mare, cu 6000 de oameni in tribune si alte cateva sute de mii care urmaresc infruntarea pe internet. Regula jocului este simpla - sa distrugi baza echipei adverse. Dar pentru asta e nevoie de strategii.

Se joaca doua din trei, iar Cloud9 a pierdut primul meci, pentru ca a gresit devreme in joc. Din pacate, greselile se repeta si in al doilea meci. Alliance pleaca de la Bucuresti cu 20.000 de dolari.

Young Kim, manager: "Atata timp cat invata din aceasta experienta, echipa se va descurca mai bine data viitoare. Trebuie sa incasezi pumnii si cand cazi trebuie sa te ridici si sa castigi jocul."

Si totusi, au incasat un cec de 7.000 de dolari. Sunt abia la inceput de drum si sunt deja pe val. Mai au 4 luni insa, ca sa se pregateasca pentru cel mai mare campionat de DOTA 2 din lume.