Peste doar cateva zile, jurnalistii si pasionatii de gadgeturi din lumea intreaga se vor aduna la Berlin, unde are loc cel mai mare eveniment al anului din internet si tehnologie, The Internationale Funkausstellung, cunoscut si sub numele deIFA BERLIN.

Evenimentul are loc in perioada 5 - 10 septembrie 2014, iar echipa iLikeIT va fi prezenta acolo pentru a va pune la curent cu ultimele noutati din domeniu. Informatiile le puteti urmari si pe Twitter, cu hashtag-ul #iLikeITIFA

Si nu doar despre telefoane vom vorbi in perioada urmatoare. Peste doua zile ne vom juca cu viitorul Note, adica 4. Pariem pe un display cu mai multi pixeli, ca la LG G3. Evident, un procesor mai puternic, poate chiar pe 64 de biti? Adica mai multa putere de calcul decat ar putea sa ceara orice aplicatie. Si poate va fi primul telefon cu 4 GB de memorie RAM, standard in zilele noastre pe laptopuri.

Tot de la Samsung am putea vedea si niste ochelari destepti, gen Oculus Rift si o gama noua de ceasuri. La Sony putem paria deja pe un Z3 si Z3 Compact, care nu cer mai multi pixeli de la ecran, ci doar o camera foto cu un senzor mai mare, nu doar multi megapixeli. Z3 o sa devina mai mic, nu cu mult, pentru că display-ul ramane la 5,2 inch. Se vorbeste mult si de o tableta de 7 inch, Sony z3 Tablet Compact.

Evident, toata lumea asteapta cu interes sa testeze si LG G-Watch, care, din clip, arata superb.

Smartwatch 3 e si el pe drum, care ar putea avea un ecran mult... mult mai bun. S-a vorbit mult timp in ultima vreme si despre Asus, care intra pe piata cu un smartwatch accesibil.

Cu siguranta cea mai urmarita lansare va fi pe 9 septembrie, cand Apple va anunta noul iPhone 6. Oare va fi cu safir? Va avea display de 4,7 inch? Stim sigur ca vine cu iOS8 pe care l-am testat deja si care stie si dictare in limba romana.

Ne asteptam si la un ceas. Deja la fiecare minut se aud pe internet zvonuri despre gama de accesorii la purtator pe care le tot pregateasc oamenii de la Apple. Insa, poate ca nu sunt inca suficient de bune pentru piata. Sau Tim Cook asteapta ca ceilalti sa esueze si sa reinventeze piata, asa cum au facut cu telefonul inteligent in 2007.

Anul acesta se mizeaza mai mult pe "wearables", adica ceasuri si bratari. Vom vedea foarte multe televizoare 4K si telefoane mid-range, adica pentru cei care nu vor sa cheltuieasca bani multi pe niste terminale mai mult decat decente.

E anul in care tehnologia e slefuita si nu reinventata. Si asta e o veste buna.