Adica sunt jucatori profesionisti pe calculator. Este o distractie care, in cazuri foarte rare, ce-i drept, devine o meserie banoasa.

Aproximativ milion de romani se joaca pe calculator, dar numai o mana ajung sa faca bani din asta. Nu e o idee buna sa speri ca vei fi cel mai bun la jocuri cand competitia este de milioane, dar exista oameni care au un astfel de talent.

Silviu Lazar se afla in primii 10 jucatori din lume si printre putinii europeni care ii bate cu regularitate la jocuri pe coreeni. Este atat de bun, incat ia un salariu frumos de pe urma jocurilor.

Silviu Lazar a explicat la iLikeIT ce este APM-ul si cat de rapid este el in Starcraft.

APM vine din engleza, de la prescurtarea "Actions per minute", adica "actiuni pe minut", si este un termen folosit in jocurile de strategie "real time" (in special StarCraft) - definand numarul de actiuni pe care jucatorul reuseste sa il faca intr-un singur minut (selectarea unitatilor si lansarea de comenzi).

Deseori APM-ul este asociat cu un mod de calificare al jucatorului, deoarece se presupune ca un nivel ridicat al APM-ului indica faptul ca acesta stie exact ce sa faca intr-un joc si are dexteritatea manuala necesara pentru a face acest lucru.

Jucatorii incepatori au o medie a APM-ului situata de obicei sub 50. In schimb, profesionistii din Coreea de Sud au un scor maxim care atinge in general un APM 300, dar ajunge chiar si la 400 in timpul secventelor de lupta intensa din joc. Recordul a fost inregistrat de Park Sung-Joon, cu 818 APM.