Cel mai asteptat joc al anului aduce aceasta experienta in prezent si s-a lansat marti: Watchdogs.

De la jocurile simple cu o bulina care se lovea de pereti, Mortal Kombat, Mario si Sonic - pana la League of Legends sau Candy Crush, jocurile electronice fac cariera si se dezvolta. Azi vorbim despre liga mare a jocurilor electronice. Titluri la care muncesc sute de oameni si care aduna incasari de sute de milioane de euro. Tot mai des acestea bat filmele in succes, pentru ca au invatat de la ele ceva important. Oamenii vor o experienta unica, nu doar sa bifeze etapele. Un exemplu este Skyrim, un joc superb ca grafica.

Recordul absolut il detine insa Grand Theft Auto, care a resetat inclusiv multe standarde de estetica in aceste jocuri.

Cel mai nou titlu de asemenea calibru este insaWatchdogs, foarte asteptat, mai ales datorita povestii sale, demna de un serial de succes ori un film de super-actiune cu hackeri.

Cum se inspira jocul din vietile noastre, ne-au povestit unul dintre programatorii Watchdogs, Cristian Cornea, impreuna cu Cristian Tanase, specialist in gaming.

Practic, avem un filmulet cu persoane reale, puse intr-o situatie ireala. Ce ai face daca telefonul tau, cu ajutorul unei simple aplicatii, poate incepe sa interactioneze cu lumea din jur?