In 2014, granita dintre smartphone si phablet este din ce in ce mai ingusta.Smarthphone-urile merg pana la 5,2 inchi, phablet-urile incep de la 5,5. Impreuna cu invitatii sai - Emil Dragota, gadget.ro si Andrei Girbea, giz.ro - George Buhnici pune in comparatie uriasii din buzunare ca sa afle care merita banii nostri.

Samsung Galaxy Note 4iPhone 6 PlusHuawei Ascend mate 7 si LG G 3 sunt modele puse in comparatie. Note 4 pastreaza diagonala de la Note 3, dar creste numarul de pixeli. Lateralele sunt din metal iar spatele este dintr-un plastic care imita pielea. Are cititor de amprente, camera de 16 megapixeli, senzor care masoara pulsul, radiatiile de ultraviolete si saturatia cu oxigen din sange. Exista inclusiv o functie de „stress”, care masoara variatiile pulsului.

iPhone 6 Plus are carcasa facuta complet din aluminiu, ceea ce il face sa fie un pic alunecos in mana, comparativ cu Note 4. Cat despre LG G3, e greu de spus daca e super smartphone sau phablet, dat fiind ca dimensiunile sunt undeva la mijloc. In schimb, Huawei Ascend e in mod clar phablet, date fiind dimensiunile sale (6 inchi) – e cel mai mare, dar si cel mai ieftin. Abia a fost lansat si inca nu se gaseste in Romania.

Ecranul si tastatura mari sunt avantaje clare ale phableturilor in confruntarea cu smartphone-urile de dimensiuni normale. In plus, bateria da o autonomie sporita. Pe de alta parte, nu sunt usor de manuit – din acest punct de vedere telefoanele continua sa castige competitia cu phableturile. Mai multe despre avantajele si dezavantajele acestor dispozitive, aflati din materialul video.