Cum ar fi sa traiti pentru cateva zile in casa altcuiva de la celalalt capat al lumii? Si cu bani putini.

Si, daca aflati ca respectiva... "locuinta" poate fi un vapor esuat, un castel sau o rulota de lux, s-ar putea sa va intereseze ponturile lui George Buhnici.

Pe site-ul airbnb.com gasiti, conform anuntului de pe website, locuinte pe care le puteti inchiria direct de la proprietari din peste 34.000 de orase din 192 de tari: castele vechi in Scotia, case moderne in Japonia sau cutii futuriste in Germania.

Preturile sunt extrem de variate - in functie de luxul locuintei, dotari si locatie. Toate fotografiile de prezentare sunt verificate de proprietarii site-uluiairbnb.com, care este direct interesat ca afacerea sa mearga foarte bine, deoarece obtine comisioane frumoase din aceste tranzactii.

Daca sunteti interesati de acest gen de turism, sfatul nostru este sa fiti foarte atenti la costurile ascunse ale tranzactiilor, atunci cand va hotarati sa achitati online. Trebuie sa cititi cu atentie, de exemplu, daca - in afara de pretul proriu-zis al inchirierii locuintei mai exista si costuri suplimentare pentru igienizare, "service fee" si comisioane ale site-ului.

De asemenea, sa cititi cu atentie regulile de anulare a unei rezervari, adica acelea care prevad sanctiunile financiare daca va razganditi dupa ce ati efectuat o comanda.