Inceputul lui 2012 apartine oficial celor de la Nikon. Pentru pasionatii fotografiei profesionale, standul lor de la CES a fost centrul atentiei. Noul D4 are un senzor de 16 megapixeli nou, promite performante la nivelul marcii insa mizeaza in primul rand pe conectivitate.

"Am adaugat noi posibilitati de comunicare pe camera. Are un port pentru retea si un adaptor WiFi. Cu ajutorul acestuia putem sa trimitem poze prin internet pe un server FTP ori sa ne conectam pur si simplu la camera si sa descarcam pozele printr-o pagina de internet. Poate fi folosita pentru filme, pentru televiziune si pentru fotografie," spune Lars Pet

Nikon imparte piata cu rivalii de la Canon, care au adus toata colectia de camere video semiprofesionale din seria Vixia. Nu au reusit sa impresioneze insa, asa cum sperau, cu varful de gama foto, Canon 1DX. Acesta aduce viteze mai bune decat versiunea anterioara dar nu a suferit imbunatatiri substantiale.

Toata lumea asteapta acum un nou 5D, Mark III. Daca pana aici am vorbit despre unelte care costa cam cat o masina mai ieftina, pe piata exista si variante care mizeaza pe "elementul supriza". Batranul Polaroid a fost reinventat si adus in prezent. Acum ii spune Z430 si este un mic laborator foto ambulant. Hartia din aparat contine deja cerneala, asa ca imprimarea termica se face pe loc.

"Am descoperit ca oamenilor le lipseste experienta aceea instantanee. Le place sa aiba poze pe hartie. Este o camera digitala complet functionala de 14 megapixeli. Partea grozava este ca are o imprimanta incorporata," a declarat reprezentantul companiei Polaroid. Iar pentru cei care cauta performanta in forma ei concentrata, noile SLT-uri, aparate foto fara oglinda si cele din seria alpha de la SONY sunt cea mai buna optiune. Cu rezolutii care ajung la 24 megapixeli, acestea reusesc performante care depasesc cu mult nevoile fotografilor amatori.

Sursa: Stirileprotv