Vorbim despre un nou joc pe smartphone care aduna tot mai multi adepti. Jocul este gratuit si are deja mii de adepti la noi in tara si aproape 20 de milioane la nivel mondial.

Fara telefon, razboiul este invizibil. Dar in spatele realitatii miza este enorma. Jocul se numeste Ingress si combina lumea virtuala cu cea reala. Jucatorul trebuie sa exploreze, sa adune energie si sa distruga portalurile inamicilor cu ajutorul hartilor de navigatie incluse in jocul gratuit.

Ei sunt Dan si Ionut. Agenti speciali, sub sigla Iluminatzilor.

Prin portile lor virtuale trebuie sa ajunga niste fiinte superioare pamantenilor, zei care pot schimba omenirea.

"L-ai Upgradat?
Da, e complet!
Acum asteptam rezistenta sa-l dea jos."

Tabara opusa, Rezistenta, trebuie sa opreasca sosirea pe pamant a zeilor si sa cucereasca rand pe rand, portalurile din orase. Chiar daca asta inseamna ca trebuie sa umble si la miezul noptii prin Bucuresti cu masina si pe jos. Tudor si Robert sunt luptatori ai rezistentei iar in acest moment incearca sa recupereze portalurile trecute la inamici.

In tara sunt aproape de o mie de jucatori. Directori de multinationale, oamenii din IT ori simpli studenti, bat chiar si cateva sute de kilometri intr-o luna ca sa cucereasca mai multe portaluri.

"Oamenii in ziua de astazi nu prea mai stiu ei de un sotron, chestii de iesit pe afara. Toate jocuril sunt la calculator de butonat acolo. Asta e un joc care te scoate afara" spune Robert Gheorghevici.

Deocamdata Ingress este disponibil pe telefoanele cu Android, dar va ajunge in curand si pe iPhone. Pana atunci, cei cu iOS pot incerca Shadow Cities, un joc similar.

Studiile arata ca daca ne jucam, creste speranta de viata, daca nu depasim limita. Asa se face ca in Romania avem milioane de oameni fascinati de jocuri, iar la nivel mondial peste un miliard.

DESCARCA AICI INGRESS PENTRU ANDROID

Deocamdata Ingress este in stadiul beta si poate fi jucat doar pe baza unei invitatii.

DESCARCA AICI SHADOW CITIES PENTRU iOS