Anul 2012 va fi anul ultrabook-urilor, acele laptop-uri usoare, subtire, dar extrem de performante si cu o autonomie care in unele cazuri depaseste 9 ore. Cei de la HP nu putea vedea cupa mondiala a tehnologiei la televizor, asa ca au lansat pe piata un model care vine cu cateva artificii care dau bine in ochii consumatorilor.

HP Envy 14 Spectre nu este un ultrabook ca oricare altul. Intai de toate, se abate de la definitia care i-ar limita diagonala ecranului la 13 inch si un pic. Ecranul lui are 14 si este invelit in sticla. Tocmai datorita acestui lucru ar putea fi considerat cel mai stilat laptop de la CES, targul de tehnologie de la Las Vegas la care participa si Corespondentul PRO TV George Buhnici.

In ciuda faptului ca utrabook-ul are multa sticla in componenta, cei de la HP sustin ca n-avem motive sa ne facem griji, pentru ca tehnologia folosita este Gorilla Glass. Cu alte cuvinte, calculatorul ar trebui sa fie destul de rezistent la socuri si la zgarieturi. 

Fata de MacBook Air, Envy 14 Spectre nu e un laptop foarte usor, si nici foarte subtire. Are 1,72 kilograme si o grosime de 20 mm. Totusi, la cele doua categorii sta mai bine decat laptop-urile clasice. 

Envy 14 Spectre are procesor i5 sau i7, 4 GB RAM, SSD de 128 GB si Beats Audio. La capitolul porturi, notam Ethernet, USB 3.0, HDMI si Mini Display.

Preturile pornesc de la 1400 dolari.

Surse: cnet, laptopmag