Cele mai tinere, frumoase si destepte celulare se lasa mai usor de gasit atunci cand apelati la internet, GPS si un program istet. In cazul proprietarilor de iPhone este cat se poate de simplu. Trebuie sa intrati pe iCloud, sa introduceti contul si parola si imediat se vede dispozitivul...

Prima veste buna e ca dispozitivele sunt in aceasi cladire. Daca cumva, sa spunem ca telefoanele sunt si pe silentios, aplicatia a prevazut posibilitatea de a trimite un sunet catre device-ul pierdut, chiar din fata calculatorului. Asta este insa cazul fericit.

Cand aparatul este furat, il puteti bloca sau puteti sterge toate datele din el. La fel puteti proceda si pentru un telefon cu sistem de operare Android. Cel mai folosita aplicatie este Where's my Droid. Utilizatorii de Blackberry pot folosi gratuit Protect. Informatia se poate dovedi extrem de utila pentru cei peste 2 milioane de romani care au in acest moment un telefon inteligent si inca pe atatia care folosesc internetul in miscare, adica peste 3,9 milioane de indivizi.

Multi dar sensibili cand vine vorba de gadgetul mobil. Un roman din trei renunta pe loc la ciocolata pentru telefon, 1 din 4 la cafea, 1 din 5 chiar la iubita sau la pretioasele zile de concediu. Indifirent ca este destept sau nu, cel mai simplu mod este precautia: blocati pinul si telefonul. Si fiti inventivi! Nu puneti combinatii banale, precum 0000 sau 1234, ci cat mai greu de descifrat.

Sursa: stirileprotv.ro