Concurenta incepe sa prinda din urma Apple. Samsung a lansat noi televizoare, UNES8000 LED (stanga) si PNE8000 Plansma (dreapta) care ies foarte bine dintr-o comparatie cu un produs similar pe care ar putea sa-l lanseze Apple, scriu ziaristii de la Gizmodo.

Cei de la Samsung spun ca televizoarele proaspat lansate din seriile LED si Plasma vor redefini modul in care consumatorii isi gestioneaza experientele de divertisment acasa. Ele vor schimba insa si modul in care utilizatorii interactioneaza cu televizoarele lor inteligente sau cu alte dispozitive.

Televizoarele premium Smart TV lansate anul acesta folosesc Motion Control, Voice Control si Face Recognition, cu alte cuvinte sunt capabile sa recunoasca fetele, vocile si gesturile utilizatorilor. Aceste functii completeaza telecomanda si cauta sa ofere telespectatorilor comoditate in ceea ce priveste controlul experientei de divertisment in caminul lor.

Cei care vor cumpara un astfel de produs, vor putea deschide sau inchide televizorul printr-o singura comanda vocala intr-una dintre cele 20-30 de limbi suportate de tehnologie. Tot in felul acesta pot incepe sa navigheze pe Internet prin intermediul televizorului. Pot alege insa comanda prin gesturi. Camerele video incorporate recunosc miscarile lor si executa comanda imediat. Gama de Smart LED TV si Plasma TV ale Samsung suporta, de asemenea, conectivitate prin selectare a retelei wireless prin intermediul tastaturii si mouse-ului, contribuind la un confort mai mare in accesarea si navigarea continutului web.

“Samsung redefineste ceea ce un televizor poate face, pentru ca oamenii sa poata folosi metode mult mai intuitive de a-si controla experiențele de divertisment, de a-si mentine legatura cu oamenii importanti pentru ei si de a-si gestiona si impartasi cu usurinta continutul pe mai multe ecrane”, spune Hyun-suk Kim, Vicepresedinte Executiv Visual Display Business in cadrul Samsung Electronics. 

3 sunt lucrurile de retinut:

• Smart Interaction - Lanseaza si foloseste mai usor aplicatii prin intermediul optiunilor Motion Control, Voice Control si Face Recognition.

• Smart Content – Impartaseste fotografii si amintiri cu familia direct din televizor intr-un cloud pentru dispozitivele inteligente, monitorizeaza-ti sanatatea direct pe televizor si acceseaza continut educational pentru copii. Cea mai mare oferta din industria de filme, show-uri TV si clipuri video poate fi accesata prin intermediul Samsung Apps, platforma favorita de aplicatii TV a industriei, si prin intermediul Samsung Media Hub, cu multi-tasking avansat – navigheaza online in timp ce folosesti sau descarci diferite aplicatii.

• Smart Evolution – Televizoarele Samsung vor oferi consumatorilor in 2012 posibilitatea de a se bucura de noi experiente prin cele mai noi tehnologii inteligente, ce reinventeaza televizorul de la an la an.

Modelele de referinta Samsung LED ES8000 si seria E8000 de Plasma TV, impreuna cu seriile ES7500 si ES6800 de televizoare LED, au primit titlurile pentru Design Invator si Inginerie in cadrul CES 2012.