Toshiba scoate pe piata cea mai subtire tableta de pana acum, botezata Excite. Are numai 7,6 mm grosime si cantareste un pic mai mult de 500 grame.

Tableta se distinge, pe langa faptul ca este cea mai subtire, prin carcasa din aliaj de magneziu si prin ecranul rezistent la zgarieturi.

In comparatie cu iPad, este mai subtire cu 1mm, iar fata de iPad 2 este mai usoara cu 70 de grame. Dimensiunea nu impiedica insa tableta sa aiba tot ce ii trebuie. Vorbim de slot micro-SD, Micro USB, Micro HDMI si mufa audio, toate acestea orientate in asa fel incat sa poata fi utilizate eficient, dar sa aiba si un design placut. Butoanele sunt pozitionate pe margine, iar daca nu te uiti atent, este posibil sa nu le observi.

Excite bate din nou iPad 2 prin puterea mai mare a celor doua camere: 2 MP in fata si 5 MP in spate. Ecranul vine cu un strat antimurdarire, iar rezolutia este 1280 x 800. Tableta are procesor dual-core la 1,2 GHz si 1 GB de RAM. Sistemul de operare ramane insa o surpriza pentru cei interesati.

Inca nu s-a decis daca tableta va avea noul Ice Cream Sandwich sau Honeycomb, dar este o certudine ca ea este construita sa suporte Ice Cream Sandwich. Cu toate astea, va avea o serie de aplicatii Toshiba.

Pretul nu este inca disponibil, insa ar trebui sa fie intre 499 – 599 de dolari pentru configuratia de baza.

Sursa: mashable