Considerat replica celor de la Sony pentru iPod, Walkman Z ofera un ecran LCD multi-touch relativ spatios de 10,9 cm (4,3 inch), cu o rezolutie 800x480. Ruleaza pe Android 2.3 si ofera acces direct la Android Market.

Pentru ca e inainte de toate un gadget dedicat iubitorilor de muzica, aparatul beneficiaza de un sunet de calitate, cu ajutorul amplificatorului digital S-Master MX (creat initial pentru sistemele home cinema de la Sony) si 5 tehnologii Clear Audio. Avand Wi-Fi incorporat, te poti conecta direct la milioane de piese online. In plus, daca vrei sa asculti muzica alaturi de prieteni, nu va fi necesara o statie de andocare cu difuzoare datorita implementarii sistemului audio xLOUD.

Conectivitatea este extinsa, permitand vizualizarea imaginilor, a filmelor sau a fisierelor audio pe televizor sau computer prin reteaua DLNA sau portul HDMI. Are si Bluetooth incoporat pentru conectarea la casti, sistemul audio al masinii sau alte sisteme hi-fi.

Caracteristicile noului player Sony Walkman Z1050 sunt astazi inglobate pe majoritatea modelelor de smartphone, insa gadgetul nu le este dedicat lor, ci persoanelor care nu sunt dispuse sa investeasca intr-un dispozitiv telefonic cu proprietati atat de vaste, sau copiilor care vor doar un dispozitiv de buzunar pentru muzica, filme sau jocuri.

Walkman Z va fi disponibil din luna martie a acestui an, iar preturile vor varia in functie de capacitatea de stocare: 8GB (249$), 16GB (279$) si 32GB (329$).